OM OSS

1995 fick Tommy erbjudande att byta till sig Lerkulan mot sitt hus inne i Skinnskatteberg, det var inget snack om saken, han gick till banken och bad om att få byta hus. Banken svarade "Nej men så går det inte till" och Tommy svarade "Jo idag gör det det!". Nån månad senare gick flyttlasset till Lerkulan, Tommy lämnade sitt nyrenoverade hus i Skinnskatteberg och tog sitt pick och pack till Lerkulan. Frun Ewa och dom två döttrarna skulle såklart med. 


Huset i Lerkulan var en helt vanlig "domänkåk" byggd i slutet på 40-talet, det fanns inga sjöar och det mesta var igenväxt, det som idag är stall var kospiltor när Tommy med familj kom hit. Men Tommy började sakta men säkert börja gräva sjöar, bygga om ladugården och skaffa sig den gården han alltid önskat sig. Nu snart 30år senare finns det 2 (3) sjöar på tomten, ett stall, en verkstad och även en Saloon. 1999 startade Tommy för första gången tävlingen Skinnsbergskampen, en tävling för att få hit hemvändande Skinnsbergare och ha det roligt en dag. I 20 år har tävlingen gått den sista helgen i Juli varje år fram tills 2020 då det blev ett avbrott pga covid-19. Nu fokuserar Tommy endast på ställplatsen och att anordna jam och andra tillställningar i saloonen.

Helt underbart ställe. Man kan tänka sig att de borde finnas massor av mygg och flugor när man bor intill dammar och häst hagar men så är det inte såg att de har en del flyg fällor och andra ting som gör att de håller ner antalet irriterande djur.


Jörgen

Om ni gillar det enkla, naturnära och en dos "western" är detta stället för er!!
Mitt i skogen utanför Skinnskatteberg ligger detta härliga place med ställplatser för husbil/vagn och tält. Finns även husvagn man kan hyra/dygn.
Enklare toaletter och dusch.
Fina omgivningar med promenadstigar, cool saloon med "jam" och levande musik ibland.
Fiske och ett dopp i sjön är aldrig fel
(Värdparet är supertrevliga)


Nina

Mycket fin natur m dammar o småsjöar m bad, rodbåt, fiske o vandringsleder. Saloon med levande musik vissa dagar.


Glenn